Sizi Arayalım
Fatura Öde
EN
İşNet, Yeni Çözümleriyle Hizmet Yelpazesini Genişletiyor

İşNet, sunduğu e-dönüşüm çözümleriyle firmalara avantajlar sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde öncü rol oynayan İşNet, yenilikçi ürün ve hizmetlerini yüksek kalite ve uygun koşullarla sunuyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeni tebliğleri ile tüm süreçleri kapsama yolunda ilerleyen e-dönüşüm uygulamaları gün geçtikçe çeşitleniyor. İşNet olarak, yatırımlarını taslak tebliğleri göz önünde bulundurarak sürdürdüklerini dile getiren İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Müdürü Ayhan Akgöz, firmaların hayatını kolaylaştırıp onlara kaliteli hizmet sağlayacak e-uygulamalar geliştirdiklerini belirtiyor. Akgöz, “İşNet olarak özel entegratör lisansımızla ve geliştirdiğimiz ihtiyaca uygun e-çözümlerle müşterilerimizin e-dönüşümünü uçtan uca gerçekleştirerek, Türkiye’nin dijital dönüşüm adresi olmayı hedefliyoruz. 2013 yılından bu yana e-fatura platformumuz NetteFatura, sanal saklama platformumuz NetteArşiv, TÜRMOB ile anlaşmamız neticesinde sunduğumuz LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı’nın yanı sıra yatırımlarımızı sürdürüyor, ürün ve hizmet yelpazemizi sürekli genişletiyoruz. e-Fatura hizmeti alan müşterilerimiz, aynı zamanda e-fatura saklama hizmetinden ücretsiz faydalanabiliyor” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Kayıtlar NetteArşiv’de Güvenle Saklanabiliyor

Akgöz, Luca ile tam entegre çalışan NetteArşiv’de elektronik defterler ve beyannameler, tahakkuklar, yevmiye ve yevmiye detay kayıtlarının güvenle saklanabildiğini dile getiriyor. Akgöz, şu bilgileri aktarıyor: “NetteFatura ile tam entegrasyona sahip olan Türkiye’nin ilk web tabanlı muhasebe yazılımı LucaNet, mali müşavirlerin, müşterileri olan işletmeleri ile aynı ofisteymiş gibi çalışmalarını sağlıyor. Dört büyük hayat ve emeklilik firmasıyla yaptığımız iş ortaklıkları vasıtasıyla otomatik katılımlı BES entregrasyon sistemini de geliştirdik. ‘İşlerinizdeki Dijital Yardımcınız’ mottosuyla yola çıktığımız e-Çırak SM ve e-Çırak Ticari uygulamalarını ise bu yıl kullanıma sunacağız. e-Çırak SM uygulaması, dijitalleşmek isteyen serbest meslek erbapları için oldukça basit bir kullanıcı deneyimi ortaya koyarken, e-Çırak Ticari ise LucaNet’in bir alt segmentinde konumlanan bir uygulama olacak.” Bunlara ek olarak, dijital dönüşüm süreçlerini tek bir platformdan sunabilmek adına Dijital Ekosistem adlı portal hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren Akgöz, işlerini kolaylaştırmayı amaçladıkları KOBİ’lerin ve mali müşavirlerin bu portalda e-dönüşüm hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceklerini aktarıyor.

Kullanıcılar E-Arşiv Fatura Uygulamasına Dahil Olacaklar

Akgöz, “GİB’in taslak tebliğinin çıkması durumunda, bugün itibari ile 2018 yılı cirosu 5 milyon TL üzeri olan firmalar 01.01.2020 itibari ile e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter kullanımına geçmek zorunda olacaklar. Yine aynı tarih itibariyle kapsam dahilindeki firma ve kişiler için e-SMM, e-İrsaliye, e-MM, e-Bilet uygulamaları zorunlu hale gelirken, tüm e-Fatura ve tüm e-Defter kullanıcıları e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olacaklar” diyor. Vergi Usül Kanunu’nun 507 No.lu genel tebliğiyle ise güvenli mobil ödeme ve elektronik belge yönetim sisteminin oluşturulacağını aktaran Akgöz; ödeme işlemlerinin, özel entegratör kuruluşları aracılığıyla, belge düzenleyecek mükellefin, anlık olarak, mevzuatta öngörülen elektronik belgelere dönüştürülmesi ve düzenlenen bu belgenin elektronik veya kağıt ortamda muhattabına iletilmesinin zorunlu olacağını sözlerine ekliyor.


Kobi Aktüel Dergisi / 2019