Günümüzde kurumlar hizmet kalitelerini yükseltmek için kıyasıya bir yarış içindeler. Ancak teknolojik kaynaklarının kendi bünyelerinde yönetimi oldukça pahalı, kritik ve zorlu bir süreç haline geldi. Üretici şirketler ve teknolojideki çeşitlilik sebebiyle sunucu, depolama, güvenlik ve ağ sistemlerinden oluşan doğru konfigürasyonları belirlemek ve bu sistemleri kurumların gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yönetmek çok kritik bir hal aldı. İşNet Genel Müdürü Mehmet Fahri Can'ın verdiği bilgilere göre, kurumların veri merkezi altyapı ve teknolojilerine yüksek bütçeli yatırımlar yapmış olması tüm risklerin ortadan kalkacağını, iş ihtiyaçlarına cevap verecek bir veri merkezine kavuşacağını veya yatırımdan yüksek bir geri dönüş alacağını maalesef garanti etmiyor. Sürdürülebilirliği sağlamak için kurumun iş metodlarına entegre, ölçeklenebilir, etkin ve verimli işletilen altyapılara sahip olmak bu kapsamda hizmet veren veri merkezioperatörleriyle iş birliği yapmak önem gösteriyor. Kurumlar için hayati olan konsolide ve bütünleşik çözümlerin gelişimlerini artırarak uyumluluk, sürdürülebilirlik, bakım destek avantajları, ölçeklenebilirlik, kesintisizlik gibi BT dünyası tarafından kritik görülen ihtiyaçlara cevap verebilecek pek çok alternatifin pazarda kendine yer bulacağı beklenmekte. "Veri merkezlerinin altyapısı konusunda türünün en iyisinin hangisi olduğu ya da entegre olunabilen ürünlerden hangilerinin seçilmesi gerektiği ayrı bir fayda-maliyet analiz problemi olarak kurumların masasına gelecek" diyen Mehmet Fahri Can, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Endüstriyel sistemlerin de internete ve açık iletişim kanallarına bağlı olmaya başlaması, yeni tehditlere zemin oluşturacak ve kurumları savunma sistemlerinde zorlayıcı yapılanmalara itebilecektir. Finans, telekom, sağlık, kamu, enerji gibi farklı pek çok sektördeki kurumların birçoğu, belirtilen teknolojileri daha stratejik bir gözle değerlendirip, yatırım kalemleri arasına koymuş ve bu yeni teknolojilere yönelik dönüşüm projelerini başlatmış bulunuyorlar. Bu dönüşüm projeleri, kurumların süreçlerini ve yatırımlarını da şekillendiriyor.
Sonuçta bu teknolojiler, kurumsal hedeflere ulaşmak ve müşteri memnuniyetini artırmak amaçlı kullanılmakta. Ek olarak, kurumlar bu yeni teknolojileri barındırabilecek ve iş ihtiyaçlarına cevap verecek veri merkezi mimarisini oluşturabilir veya bu konuda tecrübeli olan ve kurumların ihtiyaçlarını anlayan iş ortaklarını seçerek gelişimde sürekliliği hedefleyebilirler. İşNet olarak; İstanbul, Ankara ve İzmir'deki veri merkezleri üzerinde müşterilerine bütünleşik ve entegre hizmet sunmaya devam edeceğiz. Yapacağımız yeni yatırımlarla hizmet portföyünde çeşitlenmeye gideceğiz. Bütünleşik güvenlik çözümleri ve yönetilen hizmetlerdeki ayak izlerini, İstanbul'da hizmete aldığımız Tier-4 sertifikasyonuna sahip yeni veri merkezimizle birlikte artıracağız."
BT HABER | 7-13 MAYIS 2018 | VERİ MERKEZİ ALTYAPI ENTEGRASYONU