Sizi Arayalım
Fatura Öde
EN
İşNet Siber Güvenlik Yatırımlarını Artırıyor

Siber güvenlik, veri merkezi, ses, internet, sanal ağ-VPN, uydu ve e-belge hizmetlerini her ölçekteki şirkete sunan Türkiye İş Bankası iştiraki İşNet’in Teknoloji Grup Müdürü Emrah Yılmaz, şirketlerin siber güvenliğini sağlamaya yönelik yenilikçi hizmetlerinden ve yatırımlarından bahsetti.

 

Yeni Nesil Dijital Güvenlik Hizmetleri Sunuyoruz

Emrah Yılmaz, faaliyet alanlarını yıllar içerisinde genişleterek, “dijital dönüşüm dostu” vizyonu ile iletişim hizmetlerini tamamlayacak şekilde siber güvenlik ve bulut alanlarında yenilikçi hizmetler sunduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde hem tüketiciler hem de işletmeler için dijital dönüşümün hızlanması ile siber tehditlerin ve risklerin artışını gözlemliyoruz. Bu bağlamda dijital güvenlik, bilişim teknolojilerinin gizlilik, bütünlük ve süreklilik hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve sürdürülmesinde önemli bir rol oynamakta. Yeni nesil güvenlik duvarı olarak konumlandırdığımız İşteGüvenlik, DDoS Atak Önleme, Veri Yedekleme, Güvenli Erişim, Hotspot ve Loglama hizmetlerimizi, ilk yatırım maliyetleri olmadan servis biçiminde müşterilerimize sunuyoruz. Bunun yanında Yönetilen Güvenlik Hizmetlerimiz ile müşterilerimizin güvenlik altyapılarının kurulum, bakım, yönetim ve destek süreçlerinde uzman ekibimiz ile yanlarında oluyoruz. SIEM, Güvenlik Duvarı, Veri Kaybı Önleme, Veri Sınıflandırma, Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi, Web Uygulama Güvenlik Duvarı, e-posta güvenliği, zafiyet taraması gibi alanlarda yönetilen hizmetler sağlıyoruz. Bunlara ek olarak Siber Güvenlik Operasyon Merkezimiz ve uzman güvenlik ekibimiz ile birlikte işletmelerin 7/24 siber olaylarının izlenmesini, raporlanmasını ve gerektiğinde şüpheli olaylara müdahale edilmesini sağlıyoruz.”

 

Nitelikli İnsan Kaynağını Önemsiyoruz

“Dijital teknolojilerin hızla gelişmesiyle dünya genelinde siber saldırıların daha da hızlanacağı öngörülmektedir. Şirketlerin sadece kendi çabalarıyla bu saldırılara karşı savaşması pek kolay değil. Nitelikli siber güvenlik uzmanı ihtiyacının küresel çapta sürekli arttığı gözlemlenen günümüzde, kurumsal olarak çalışan ve ana odağı bu teknolojiler olan firmalardan şemsiye koruması almanın hem ekonomik hem de daha kolay yönetilebilir olduğu görülmektedir.”

 

Günümüz Dünyasında En Değerli Kaynak “Veri”

Dijital teknolojilerin hızlı geliştiği günümüz dünyasında “Veri”nin en değerli kaynak olarak kabul edildiğini vurgulayan Yılmaz, veriyi koruyamayan kurumların ticari kayıpları yanında itibar kayıplarının da arttığının görüldüğünü belirtti. İşletmelere siber güvenlik altyapılarının güvenle oluşturulması ve geliştirilmesi konularında ihtiyaçlara yönelik çözümler sunduklarını söyleyen Yılmaz, “Çözümlerimize birkaç örnek vermek gerekirse; Yönetilen Veri Sınıflandırma hizmetimiz ile hassas verileri genel verilerden ayırarak, yanlış alıcılarla paylaşımını önlüyor, aynı zamanda güvenlik bilincinin artmasını sağlıyoruz. Yönetilen DLP hizmetimiz ile sınıflandırılmış verilerin erişim ve paylaşım haklarını düzenliyor, olası veri kayıplarının önüne geçiyoruz.” dedi.

Teknoloji kullanımı, siber güvenlik olgunluğu içinde önemli bir parça olsa da, kurum ve çalışan farkındalığının yüksek olması ve güvenlik süreçlerine uyumun en az teknoloji kadar önem gösterilmesi gereken alanlar olduğunu söyleyen Yılmaz, teknoloji hizmet sağlayıcı olarak, ISO 9001, ISO 22301, ISO 20000, ISO 27001, Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardı PCI-DSS ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi ile yerel mevzuatlara tam uyum sağladıklarını, çalışanlarını ise sürekli eğittiklerini belirtti. Çalıştıkları tüm kurumlara tecrübelerini aktarırken, riskleri birlikte değerlendirdiklerini ve aksiyonları buna göre aldıklarını ifade eden Yılmaz, siber güvenlik alanında teknoloji, insan ve süreç katmanlarında sürekli gelişme ve kurumlar arası iş birliğine önem verdiklerini açıkladı.

 

Dünya Gazetesi Siber Güvenlik Dosyası / Haziran 2022