Sizi Arayalım
işnet
EN
İşNet’in Yeni Rotası: Gelecek Nesil, İnovatif Çözümler Geliştirmek

Teknoloji odaklı yapılanmadan çözüm odaklı yapılanmaya giden İşNet, dijital dönüşüm çözümlerini yıllar itibarıyla geliştirip çeşitlendirerek kurumların dijital dönüşüm dostu oldu. 2018 Şubat ayında şirketin Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet Fahri Can, İşNet’i mevcut kimliğinden daha ileriye taşıyarak gelecek nesil inovatif teknolojilerin geliştirilmesine öncülük eden bir yapıya kavuşturmayı hedefliyor.

Uzun yıllardır bankacılık alanında görev yapan Mehmet Fahri Can, başta bireysel bankacılık odaklı olmak üzere, kanal yönetimi, müşteri deneyimi, inovasyon, müşteri analitiği ve dijital dönüşüm alanlarında edindiği birikimini şimdi İşNet’in yeni nesil çözüm ve hizmetlerini geliştirmede değerlendirecek.

 

Mehmet Fahri Can ile İşNet’in bugününü ve geleceğini konuştuk:

 

Kurumlara güçlü ve yenilikçi iletişim altyapısı sunma hedefiyle yola çıkan İşNet o günden bugüne ‘’kurumların dijital dönüşüm dostu’’ olma noktasına nasıl geldi? Kurumlara hangi dijital dönüşüm çözümlerini sunuyor?

İşNet’i kısaca, 1999 yılında Türkiye İş Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak kurumlara yeni nesil iletişim çözümleri sunmak üzere kurulmuş bir şirket olarak tanımlayabiliriz. İlk çıkış noktamız ülke çapında internet bankacılığının kullanımını yaygınlaştırmak ve internete bağlı müşteri sayısını artırmak oldu. Zamanla İşNet, teknolojinin gelişimine paralel olarak geliştirdiği internet altyapısı ile bankanın yanı sıra kurumlara da iletişim ve telekomünikasyon alanında hizmet sunmaya başladı. İlk olarak 2004 yılında yapılan yatırımlarla ses hizmetleri sağlama lisansı aldık. Daha sonra uydu hizmetlerini de portföyümüze katarak “uçtan uca iletişim çözümleri” alanında da uzmanlık kazandık. 2005 yılından beri de yapılan yatırımlar kapsamında 81 ildeki PoP noktası olan “Türkiye’nin Yeni Nesil Telekom Operatörü” olduk. Böylelikle tek bir noktadan yönetilebilen ağ yapısı ile coğrafi kısıtlardan etkilenmeden, kurumların merkezlerinin Türkiye'nin her yerindeki ofisleriyle, aynı fiziksel ortamda çalışıyormuş gibi mesafelerini ortadan kaldırarak, hızlı ve kesintisiz bir şekilde eş zamanlı iletişim kurmalarını sağlamış olduk. Türk Telekom, GSM ve Yurtdışı Telekom operatörleriyle yapmış olduğumuz ara bağlantıları, 7x24 kesintisiz erişim imkanı, İstanbul’da iki adet yedekli hizmet veren IP tabanlı uydu HUB istasyonumuz mevcut. İşNet tüm bu kapsamda faaliyet alanını ve hizmet yelpazesini yıllar içerisinde genişleterek; Ses, Veri Merkezi, İnternet, Sanal Ağ-VPN, Uydu Hizmetlerini her ölçekteki şirkete ve kamu kurumlarına sunmaya devam etti.

Dijital dönüşüm hizmetleri vermeye başladığımız 2013 yılı itibari ile özel entegratör olarak NetteFatura markası ile hizmet vermeye başladık. İş Bankası iştiraki olan Softtech tarafından geliştirilmiş NetteFatura Platformu, fonksiyonel ve kullanışlı portal hizmetinin yanında, başta LucaNet Kobi Ticari Yazılımı olmak üzere farklı yazılımlar ile entegrasyon olanağı sağlıyor. NetteFatura hizmeti kapsamında, e-fatura saklama servisini kurumalara ücretsiz olarak sunuyoruz. Daha önce farklı bir e-fatura entegratöründen hizmet alan kurumlar, önceki kayıtlarını, İşNet NetteFatura platformuna ücretsiz taşıyabiliyorlar. Ayrıca e-Defter uygulamalarında Softtech tarafından geliştirilen, platform bağımsız NetteDefter uygulamasının satışı da İşNet tarafından yapılıyor. 2016 yılında pazara sunduğumuz NetteArşiv Hizmeti ile de mükelleflerin hem e-defterleri, hem de beyannameleri dijital ortamda saklanabiliyor. Saklanan defter ve beyannamelerin çapraz kontrolleri, mevzuatın gerektirmiş olduğu doğrulamaların yapılması ve mali açıdan denetlenmesi NetteArşiv hizmeti ile kolaylıkla yapılabiliyor. İşNet olarak e-dönüşüm alanına geliştirdiğimiz tüm bu hizmetler kapsamında, dijital dönüşüm dostu kimliğimizle kurumlara rehberlik ediyoruz.

 

Dijital, akıllı ve bağlantılı olarak tanımlanan yeni iş dünyasında, İşNet’in yeni iş stratejisi ne olacak? İşNet nasıl bir 2018 yılı geçirmeyi hedefliyor?

 

Telekom sektöründe güçlü bir şekilde sunduğumuz hizmetlerimizi dijital dönüşüm trendi ile birlikte geliştirip zenginleştirdik. İşNet’in yeni stratejisini; mevcutta sunduğu İnternet, Sanal Ağ-VPN, Uydu, Ses ve Veri Merkezi çözümlerinin yanı sıra kurumların dijitalleşme vizyonuna paralel olarak; e-dönüşüm, nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut ve yapay zeka alanındaki yatırımlarıyla yelpazesine inovatif, katma değeri yüksek hizmet ve ürünler eklemek olarak belirledik. Yeni teknolojilerin gelişimine katkıda bulunarak, “Dijital Dönüşüm Dostu” kimliğimizle sürdüreceğimiz politikalarımız ve kapsamlı bilgi birikimizle kurumlara rekabet avantajı sunacağız. Teknolojiye dayalı, hızlı büyüme sağlayacak olan dijitalleşme stratejileri, ülkemizin ekosistemini geliştirmede de faydalı olacaktır.

2018 yılındaki stratejimiz, mevcut müşterilerimize sağladığımız hizmet kalitemizi artırmak ve çalışmalarında verimli olmalarına üst seviye destek vermek. Bunun yanı sıra yürürlüğe giren e-dönüşüme ait yeniliklerle ilk kez karşı karşıya gelen mükelleflerin süreçlere hızlı şekilde adapte olmalarını sağlamayı da öncelikli hedeflerimiz arasında belirledik. Daha geniş kitlelere ve daha fazla sektöre hizmet sunabilmek adına, mevcutta sunduğumuz LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı’nın özelliklerini artırıp, farklı segmentlere yönelik yazılımlar da geliştirerek esnafın ve serbest meslek erbabının kullanımına sunmayı planlıyoruz. Ticari hayatımızın yeni ihtiyaçlarından olan Otomatik Katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi’ne yönelik olarak, iş ortaklığı yapmış olduğumuz Luca yazılımları ile birlikte mükelleflerin sisteme sorunsuz bir şekilde geçmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Diğer yandan e-dönüşüm tarafında KOBİ’ler dahil tüm kurumların, onaylama maliyetleri ve arşivleme harcamalarını ortadan kaldırarak dijital ortamda işlem yapmalarına ve bu sayede iş gücü ve zamandan tasarruf yapmalarına olanak sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

İşNet’in genel müdürü olarak yeni dönemde gerçekleştireceğiniz yeni hedefler, projeler, yeni iş alanları, yeni ortaklıklar vb. neler olacak?

 

İşNet’in güçlü ve yüksek teknoloji ile yapılandırılmış altyapısına, dijitalleşmeye yönelik inovatif çalışmaları da katarak, yeni değerlerin ortaya konmasına öncülük etme yönünde çalışmalar yapmak öncelikli hedefimiz diyebilirim. Aynı zamanda şirketin ‘’kurumların dijital dönüşüm dostu’’ olma vizyonunu sürdürecek ve gelecek nesil teknolojilerin kurumların hizmetine sunulmasına liderlik etme yönünde çeşitli ürün ve hizmetler geliştirilmesine öncülük edeceğim. Ağırlık vereceğimiz alan e-dönüşüm, nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut ve yapay zeka alanındaki yatırımlarıyla, ürün ve hizmet yelpazemize inovatif, katma değeri yüksek hizmet ve ürünler katmak olacak. Tüm bu hedefler doğrultusunda genel politikamız, İşNet’in kurumsal kimliğinin yaygınlaşması ve pazar payının artmasının yanı sıra; teknolojiye dayalı, hızlı büyüme sağlayacak olan dijitalleşme stratejilerimizle ülkemizin ekosistemini geliştirmede de önemli bir rol almayı hedefliyoruz.

 

PLATİN | MAYIS 2018