Sizi Arayalım
işnet
EN
Masaüstü Sanallaştırma Nedir? Avantajları Nelerdir?

Masaüstü Sanallaştırma Nedir?

Masaüstü sanallaştırma, akıllı cihazınızda yer alan verilere, uygulamalara ve yüklü olan işletim sistemine farklı yerden ve farklı zamanlarda erişim imkânı sunan bulut bilişim hizmetidir. Bu hizmet sadece bilgisayarlara değil; akıllı telefon, diz üstü bilgisayar ve tablet gibi her türlü teknolojik ürüne uygulanabilir. Böylece akıllı cihazınızda yer alan tüm kayıtlı veriler farklı bir ortama taşınır ve her zamankinden daha güvenli şekilde saklanarak istenildiği zaman ulaşılabilir bir formata dönüştürülür.

Masaüstü Sanallaştırma Teknolojileri Çalışma Şekli

Desktop as a service olarak da adlandırılabilen masaüstü sanallaştırma teknolojileri, bir bulut sağlayıcısının veri merkezinde yer alan sunuculardaki sanal makinelerde yer alır. Diğer bir deyişle DaaS, bir firmanın masaüstü bilgisayarlarını tamamen bulut üzerinde çalıştırmasıdır. Masaüstüne ulaşmak isteyen çalışanlar, internet bağlantısı olan bir akıllı cihaz ve tarayıcı ile masaüstüne direkt erişebilir. Yönetimi ve kullanımı son derece kolay olan masaüstü sanallaştırma teknolojisi için hiçbir ek yazılıma ihtiyaç yoktur.

DaaS hizmeti, ayrı bir abonelik halinde sunulur ve doğası gereği çok kullanıcılı yapıdadır. Sanal masaüstü altyapısı, bir bulut sağlayıcı üzerinde barındırıldığı için tüm veriler istenilen cihaza aktarılabilir. DaaS sağlayıcılar, VDI dağıtımının yanı sıra bakım, güvenlik, güncelleme, veri yedekleme ve depolama hizmeti de verir. Dolayısıyla DaaS, kurum içi sanallaştırma teknolojileri için yatırım yapmak ve onları profesyonel şekilde yönetmek isteyen kurumlar için ideal bir seçimdir.

Masaüstü Sanallaştırma Uygulamasının Avantajları

Dijital varlıkların tek bir ortamdan yönetilmesini sağlayan DaaS, idari yükü azaltan ve en önemlisi de iş verimliliğini artıran bir uygulamadır. DaaS uygulamasının temel avantajları şu şekilde özetlenebilir:

1. Kolay yönetim ve verimlilik: Tüm yazılım ve donanımlar tek bir veri merkezi tarafından hem yönetilir hem de güncellenebilir. Tüm donanımlar veri merkezi içerisinde olduğu için IT personelleri çok daha hızlı şekilde destek verebilir. Öte yandan son kullanıcının verileri de dahil olmak üzere tüm verilerin yedeği hızlı şekilde alınabilir.

2. Uzun Vadede Tasarruf: Tek bir merkezden yönetilen veriler, işletme ve elektrik giderlerinden tasarruf etmeyi sağlar. Çünkü DaaS çalıştıran cihazlar, daha az işlem gücü gerektirdiğinden daha az güç harcar.

3. Gelişmiş Güvenlik: Masaüstüne ait tüm veriler bulut ortamda depolandığı için bilgisayarın ya da mobil cihazın çalındığı veya kaybolduğu durumlarda kolayca servis dışı bırakılabilir. Böylece cihazda bulunan hiçbir veri başkalarının eline geçmez. Ayrıca güvenlik yamaları ile güncellemelerini DaaS ortamına yüklemek kolaydır ve istenildiği anda uzak bir konumdan güncellenebilir.

Siz de iş verimliliğinizi artırmak, uzun vadede maliyetlerinizi düşürmek ve verilerinize dilediğiniz yerden ulaşmak isterseniz, İşNet’in sunduğu masaüstü sanallaştırma uygulamalarından destek alabilirsiniz.

Kaynak: tr.abcdef.wiki, parallels.com, techtarget.com, vmware.com