Sizi Arayalım
Fatura ÖdeEN
EN
Zorunlu e-Belge Geçiş Süreçlerini Kolaylaştırıyoruz

Türkiye’de yasal zorunluluk kapsamında kademeli geçiş devam ediyor. 1 Temmuz’dan itibaren 2024 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan işletmeler ile elektronik ticaret yapanlar, gayrimenkul, araç kiralama, inşaat, galeri, otel işi yapanlardan 500 bin TL ve üzerinde olanlar elektronik faturaya (e-Fatura) geçecekler. Bu mükellefler, 1 Ocak 2026’dan itibaren e-Defter’e de geçecekler.

İş Bankası iştiraki İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz e-Fatura kapsamında zorunlu geçişe istinaden çözümler oluşturduklarını, 2013 yılından bu yana Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel entegratör olarak hizmet verdiklerini ve -e-Fatura kapsamında tüm mükelleflere uygun ürünler sunduklarını söyledi.

535 sıra numaralı tebliğ kapsamında e-Fatura geçiş zorunluluğunun yaklaştığını hatırlatan Akgöz, e-Belgelere geçiş için öncelikle şahıs firmalarının e-imza, anonim ve limited şirketi gibi tüzel kişiliklerin ise mali mühür alması gerektiğini vurguladı. Bu gereklilikleri yerine getiren firma ve şahısların e-Fatura mükellefi olmaları için Gelir İdaresi veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapabileceklerini iletti. Bu adımlar sonrasında çalışmak istedikleri özel entegratörlere ait hizmet sözleşmesini doldurup e-Fatura’ya geçişlerini tamamlayabileceklerini ekledi.

İşNet’in mükelleflerin ihtiyaçlarına yönelik olarak çözümler geliştirdiğini söyleyen Ayhan Akgöz, “İşNet olarak dijital dönüşümde müşterilerimizin yanında yer alıyor ve sunduğumuz çözümlerle iş süreçlerini kolaylaştırıyoruz” dedi.

Akgöz, işletmelerin İşNet’in web sitesi üzerinden dakikalar içinde e-Fatura müşterisi olabildiklerini belirtti. Ayrıca, mobil uygulama desteği ile kullanıcıların diledikleri yerden e-Faturalarını kısa sürede düzenleyebileceklerini ve ücretsiz çağrı merkezi desteğinden yararlanabileceklerini anlattı.

e-Fatura geçiş zorunluluğuna yönelik çözümler sunduklarını kaydeden Ayhan Akgöz, e-İrsaliye, e-SMM gibi e-Belgeleri de sunduklarını, Luca Mali Müşavir Paketi entegrasyonu sayesinde Iişletmelerin verimliliğini arttırdığını kaydetti.


Haziran 2025