Sizi Arayalım
işnet
EN
Softphone Nedir?

Softphone, kullanıcıların bir bilgisayardan yazılım aracılığıyla telefon görüşmesi yapmasına izin veren “Yazılım Telefonu”na verilen addır. Bu teknik, PC, akıllı telefonlar, tablet ve VoIP (Voice over IP) çağrılarını ve video görüşmelerini destekleyen diğer cihazlarda çalışır.

Softphone özellikle merkezi yönetimi sayesinde maliyeti düşüren bir yapıya sahipken; sunmuş olduğu hizmet sayesinde kurumsal toplantılarda kullanılmak adına son derece elverişlidir.

Peki Softphone Nasıl Çalışır?

VoIP çağrıları yaptığınızda, yazılım ses verilerini kapsüller ve VoIP sağlayıcısına gönderir; buradan veriyi ses sinyallerine dönüştürür ve bunları doğru telefon santraline iletir. Geri dönüş ses sinyalleri, ters yönde geçer ve bir çağrı tamamlanır. Ayrıca cloud sayesinde verilerin gizliliği ve arşivlenmesi de son derece kolaydır.

Bilgisayarınızı akıllı hatta çok akıllı, komplike bir telefona dönüşmesini sağlayan bu teknoloji istemcilere tam entegreli olduğundan, yönetici için uygulanmaları ve yönetilmeleri, çalışanlar için de kullanılmaları kolaydır.

Son dönemlerde özellikle ofis çalışanlarının ofis dışındaki verimliliği düşünüldüğünde çalışanlara daha özgür alanlarda, disipline edilmiş bir pratik sunar. Home office mantığının ve awayday kültürünün geliştiği yeni nesil işletmeler için Softphone son derece akıllıca ve düşük maliyetli olacaktır.

Öyle ki; global bir araştırma şirketinin hazırladığı rapora göre, küçük ve orta ölçekli şirket çalışanlarının yüzde 50’sinden fazlası serbest yani ofis dışında çalışma hakkına sahip olduğunu belirtiyor. Büyük ölçekli kurum çalışanlarının ise yüzde 86’sı haftada bir gün veya daha fazla serbest çalışmak istiyor. Bu kitlenin yüzde 26’sı haftada bir gün serbest çalışabiliyor.

Serbest (freelance) çalışma kişilerin motivasyonunu arttırdığı gibi iş – özel yaşam dengesini de düzenliyor. Modern dünyadaki en önemli ihtiyaçlardan biri olan iş – özel yaşam dengesi, çalışanların yüzde 50’sinin sorun yaşadığı bir alan. Hal böyle olunca hem çalışanların hem de kurumların serbest çalışma sistemine bakışı her geçen gün olumlu yönde değişiyor. 2027 yılında sadece ABD’de; işgücünün yüzde 36’sını oluşturan 57 milyondan fazla kişinin home office olarak çalışacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl esnek çalışma modelini benimseyen şirketlerin sayısının yüzde 26 artması da bu tablonun bir diğer destekçisi.

Türkiye dünyadaki serbest çalışma eğilimini yakından takip eden ülkeler arasında. 2023 yılında yaklaşık 8.5 milyon freelance çalışanın Türkiye iş piyasasındaki yerini alması bekleniyor.

Beyaz yaka katılımcıların yüzde 63’ü sekiz saatlik iş gücünün yakın bir gelecekte geçerliliğini yitireceğine inanıyor. Yüzde 68’i ise işin geleneksel bir ofiste değil, farklı bir noktadan da yapılabileceği görüşünde.

Rapora göre bir kuruma bağlı çalışanların yüzde 53’ü önümüzdeki beş sene içinde serbest çalışan olmayı istediğini belirtiyor. Tüm bu araştırma sonuçları, serbest çalışma ve motivasyon arasında önemli bir ilişki olduğunun göstergesi. Türkiye, serbest çalışma konusunda Avrupa’da en hızlı büyüyen ülkelerden biri konumunda.

Hal böyleyken işletmelerin de Softphone teknolojisiyle evleri ofislere dönüştürüp takibini sağlamaları yakın gelecekte elzem görünüyor.

Siz de uzaktan çalışma deneyiminizde çağrılarınızı kolaylıkla yönetmek için hemen başvurun.


Kaynak: Ubuntu